Kultur röd
Efter extremt mycket jobb med att läsa olika manus, samla ihop en suverän ensemble, öva in en hel pjäs och bygga en stor spelplats är det nu bara några få dagar till Premiär ute i Landeryds hembygdspark.

"Där Fick Du!" har premiär 12 augusti. Köp dina biljetter redan idag hos Infomagasinet i Gamla Linköping.

Själv skule jag rekomendera första helgen. Då står ensmblen på tå och är väldigt ivriga att få visa upp det vi repeterat in under nästan ett halvt år.

Det är vårt fjärde år uppe i Landeryd och vi vill att detta ska bli en rolig tradition för folk i Östergötland med omnejd. Vi spelar utan tak i alla väder. Det är ju trots allt det som är charmen med friluftsteater.
Och pjäsen är lika rolig i regn, som i solsken. Så tveka inte med att köpa din biljett redan idag.
Tidigre år har vi tyvärr fått be folk vända vid spelplatsen för att biljetterna tagit slut.

Så passa på, passa på!
Läs hela inlägget »
Då är det klart!
I sommar sätter vi återigen upp en rolig och farfylld komedi ute i Landeryds hembygdspark.

Det här året är det Krister Classons "Där Fick Du!" som står på repertoaren.
Ensemblen har träffats och läst manus - vilket blev en skrattfest utan dess like.
 Nu startar arbetet att överföra texten på pappret till en fulländad föreställning.

Vi hoppas att många vill besöka oss återigen. Vi har fått så otroligt mycket fina ord för våra tidigare föreställningar där ute. Inte minst förra året då "Fars lille pojk!" orsakade mycket träningsvärk i skrattmusklerna.

När vi 2015 satte upp "Söderkåkar" kunde man följa vårt arbete via Youtube varje månad fram till premiär. Detta kan man även i år. Och idag har vi publicerat den första filmen.
 Klicka på bilden för att hitta både den och annan information om föreställningen.

Var gärna med oss hela vägen!

Ha det gott alla. Och njut av den kommande våren
önskar alla vi Kulturaktörer
 
Läs hela inlägget »

Nu har dagen kommit som vi har längtat efter. Premiären i helgen var mycket rolig. Det är en fin berättelse som Charles Dickens en gång skrev och vi i Kulturaktörerna är nöjda med vår fria tolkning av den.
 Det är nio nyskrivna låtar som blandas tillsammans med tokiga dialoger, tänkvärda monologer, koreografiska nummer och tekniska överraskningar.

Ni som ännu inte har bokat biljetter till föreställningen måste nu skynda er på. Vi spelar endast i två helger till och ni vill faktiskt inte missa denna föreställning.

Vi ger er en härlig försmak av julen!
Hoppas att vi ses!

Läs hela inlägget »
Vilken rolig känsla det är när man återigen ska sätta upp "En Annan Julsaga". Vi var så nöjda med föreställningen förra året och publiken verkligen hyllade oss. En del ringde till och med upp några dagar senare för att berätta vad de tyckte, och det var bara positivt.
Och det värmer verkligen.

Snart är det premiär!
Vi har dammat av manuset som varit orört i ett år. Vi har hämtat kläder och rekvisita. Musik och videoklipp är samlade och vår ensemble är på topp redan nu.
Vilken fantastiskt rolig känsla det är när man återigen ska sätta upp "En Annan Julsaga".

Passa på att boka biljetter.
Kapellet i Gamla Linköping tar inte in så mycket publik, så vi kan inte lova att det finns biljetter kvar på föreställningsdagarna. Vi har redan sålt en del.

Den 19 november är det dags och vi spelar totalt 9 föreställningar fram t.o.m 4 december.
Vilken underbart, fantastiskt rolig känsla det är när man återigen ska sätta upp "En Annan Julsaga".

Ha det gott alla!

(Bilden ovan föreställer julkören i föreställningen 2015.
Detta år består den dock av Ebba Bangoura, Viktor Carlsson och Rebecka Dellskog)
Läs hela inlägget »

Hej Allihopa!

Nu har hösten kommit på allvar
och vi har börjat blicka framåt
mot kommande spelår och vad
det ska föra med sig! I söndags
hade Kulturaktörerna sitt så
kallade halvårsmöte där vi
diskuterade stort som smått. Det är spännande grejer på gång kan jag berätta! Det som är aktuellt just nu är att vi strax ska börja repa "En Annan Julsaga" igen och det är något vi ser fram emot väldigt mycket! Resten får ni vänta med spänning på att få höra om senare!
Allt gott!
 

Läs hela inlägget »
Det var i februari vi träffades. Hela ensemblen samlades runt ett stort bord. Jenny Andreen var med oss via Skype från Hongkong. Vi läste manus, skrattade, diskuterade och skildes åt med stor tro om att denna föreställning skulle bli något alldeles extra.
 Vi började repetera, trycka affischer, planera scenografi, leta scenkläder m.m...
Vårt enorma arbete har varit i full gång fram till nu. Denna helg hade vi vår Premiär i Landeryds hembygdsgpark.
 På själva premiärdagen lyckades vi spela mellan regnskurarna, inte en enda vattendroppe föll ner på oss, förutom när vi städade scenen efter föreställningen.
 Igår var det strålande solsken hela föreställningen. Vi i ensemblen hade väldigt roligt på scenen, och publiken kunde inte dölja att de också trivdes. Efter mycket skratt, applåder och fina ord lämnade en nöjd publik gården.
 Man kan inte annat än att känna sig varm i hjärtat efter att man lagt ner nästan ett år på en föreställning och den tar emot så väl.
 Hoppas att ni besöker oss och har lika roligt som vi alltid har.

Mitt tips!
Besök Gamla Linköping. Ta en fika på mysiga Dahlbergs café. Titta runt bland alla olika museer. Gå in på Infomagasinet och köp din biljett till "Fars lille pojk!"
 Vi säljer även biljetter i Landeryd från 1 timme innan föreställningens start, men då kan vi inte garantera att det finns biljetter kvar.

Välkomna!
Läs hela inlägget »

Hej igen! 
Detta är er kära Kulturaktör i Hong Kong som återigen skriver för att ge er en liten inblick i livet här.

Jag befinner mig ju långt bortom Sveriges gränser och långt ifrån de andra kulturaktörerna. Men vem vet, en dag kanske Kulturaktörerna bemästrar scenerna här också. 

Jag har försökt stimulera mitt teaterbehov här genom att undervisa drama för en barngrupp på skolan där jag praktiserar. Det är alltid en utmaning att försöka jobba ihop en grupp, men ack så viktigt. Det är ju det som Kulturaktörerna har gjort sig lite kända för, att ha en ensemble som inte bara trivs på scenen men som trivs så oerhört bra tillsammans att glädjen sprider sig ut till publiken.
Att försöka lära ut detta är svårt, nästintill omöjligt! Men, barnen har iallafall gjort bra ifrån sig i sin föreställning "Treasure Island" och jag är stolt över dem (se bild). 
Längtar dock hem till mitt lättsamma gäng i Kulturaktörerna, där även det slitsamma backstage jobbet blir roligt för att man har så kul tillsammans.

Ha det bra tills vi hörs igen!
//Jenny 

Läs hela inlägget »

Detta inlägg skrivs från andra sidan jorden av mig Jenny, en av de stolta Kulturaktörerna. 

För mina kära kollegor där hemma i Sverige är det fullt upp med repetitioner inför sommarens föreställning "fars lille pojk". Dessvärre kan jag inte delta förrän om en dryg månad. Jag befinner mig nämligen i Hong Kong för slutpraktik i min lärarutbilning.
Har lyckligtvis kunnat delta över Skype när det har varit möten inför sommarproduktionen samt kollationering. Det har funkat men jag längtar hem för att kunna vara på plats när magin skapas då en föreställning sakta men säkert kommer till liv. 

Glöm inte att ta en titt på hemsidan då och då för nya uppdateringar och följ oss på facebook och instagram!!

Puss och kram från ett svettigt Hong Kong.

Läs hela inlägget »
För en vecka sedan träffades sommarens ensemble och läste manuset till "Fars lille pojk!".
Det skrattades friskt när replikerna levererades en efter en. Detta bådar riktigt gott inför den färdiga föreställningen. Vi hoppas på att det ska bli en solig och fin sommar med många skratt från publiken. Vi hoppas även på att vår glädje på scenen ska smitta av sig till alla som besöker oss.

Biljetterna kommer att säljas i Gamla Linköping med släpp i juni. Detta är ett perfekt tillfälle för er som vill göra en heldagsaktivitet. Besök de vackra musseerna, inhandla fina saker i de charmiga butikerna eller ta en fika på t.ex Dahlbergs café.
Men glöm inte att köpa er teaterbiljett i Infomagasinet. Förra året såldes bljetterna snabbt redan från första dagen. Antalet besökare på föreställningen ökade med drygt 100% från föregående år. Nu hoppas vi på att ännu fler vill se oss.

Kulturaktörerna drog ett stort lass med fina människor i förra årets projekt "Söderkåkar"
och jag vill avsluta med ett minne från våra repetitioner som jag än idag kan skratta åt.
 - I detta fallet var det vår käre Stefan Lindén som hade en fras som löd:
"Inte för att det angår mig..." som han under flera tillfällen skulle säga i pjäsen. I början hade han dock svårt att komma ihåg exakt vad han skulle säga, vilket gjorde att vi tjatade en del på honom.
Då kom han till slut med det fantastiska citatet:
"Jag vet, jag säger samma sak 50 gånger och jag har inte ens lärt mig den första!"
 
Läs hela inlägget »
Det är egentligen helt ofattbart att det redan har blivit mars. Men man får väl se det som det gamla talesättet att "det går fort när man har roligt".
 Mars månad kommer att innehålla en hel del godbitar då vi tar steget in i årets största projekt - Fars lille pojk!
Det är till exempel bara två veckor kvar tills ensemblen ska träffas och läsa manus för första gången och på så sätt inleda det stora arbetet med att få texten på pappret att bli en två timmar lång pjäs... med pausfika undertecknat Landeryds hembygdsförening förstås.

 Men det är ju såklart inte detta som är det största som händer i mars hos Kulturaktörerna.
Nej, jag vill dagen till ära säga ETT STORT GRATTIS till Jenny som fyller år idag. Hon befinner sig just nu på andra sidan jordklotet... närmare bestämt i Hongkong. Men vi firade henne den 21 januari innan hon lämnade Sverige, så jag vet att hon redan har fått massa fina presenter... och säkert fler idag.

Med detta sagt ska jag lämna denna blogg för idag och ladda för en vecka fylld med musikskapande, bildprojekt, manusbearbetning, regi och skådespeleri.
 Men jag ser redan fram mot att skriva mer i bloggen.


Ha det gott!
Jocke Gustavsson


 
Läs hela inlägget »
Efter extremt mycket jobb med att läsa olika manus, samla ihop en suverän ensemble, öva in en hel pjäs och bygga en stor spelplats är det nu bara några få dagar till Premiär ute i Landeryds hembygdspark.

"Där Fick Du!" har premiär 12 augusti. Köp dina biljetter redan idag hos Infomagasinet i Gamla Linköping.

Själv skule jag rekomendera första helgen. Då står ensmblen på tå och är väldigt ivriga att få visa upp det vi repeterat in under nästan ett halvt år.

Det är vårt fjärde år uppe i Landeryd och vi vill att detta ska bli en rolig tradition för folk i Östergötland med omnejd. Vi spelar utan tak i alla väder. Det är ju trots allt det som är charmen med friluftsteater.
Och pjäsen är lika rolig i regn, som i solsken. Så tveka inte med att köpa din biljett redan idag.
Tidigre år har vi tyvärr fått be folk vända vid spelplatsen för att biljetterna tagit slut.

Så passa på, passa på!
Läs hela inlägget »
Då är det klart!
I sommar sätter vi återigen upp en rolig och farfylld komedi ute i Landeryds hembygdspark.

Det här året är det Krister Classons "Där Fick Du!" som står på repertoaren.
Ensemblen har träffats och läst manus - vilket blev en skrattfest utan dess like.
 Nu startar arbetet att överföra texten på pappret till en fulländad föreställning.

Vi hoppas att många vill besöka oss återigen. Vi har fått så otroligt mycket fina ord för våra tidigare föreställningar där ute. Inte minst förra året då "Fars lille pojk!" orsakade mycket träningsvärk i skrattmusklerna.

När vi 2015 satte upp "Söderkåkar" kunde man följa vårt arbete via Youtube varje månad fram till premiär. Detta kan man även i år. Och idag har vi publicerat den första filmen.
 Klicka på bilden för att hitta både den och annan information om föreställningen.

Var gärna med oss hela vägen!

Ha det gott alla. Och njut av den kommande våren
önskar alla vi Kulturaktörer
 
Läs hela inlägget »

Nu har dagen kommit som vi har längtat efter. Premiären i helgen var mycket rolig. Det är en fin berättelse som Charles Dickens en gång skrev och vi i Kulturaktörerna är nöjda med vår fria tolkning av den.
 Det är nio nyskrivna låtar som blandas tillsammans med tokiga dialoger, tänkvärda monologer, koreografiska nummer och tekniska överraskningar.

Ni som ännu inte har bokat biljetter till föreställningen måste nu skynda er på. Vi spelar endast i två helger till och ni vill faktiskt inte missa denna föreställning.

Vi ger er en härlig försmak av julen!
Hoppas att vi ses!

Läs hela inlägget »
Vilken rolig känsla det är när man återigen ska sätta upp "En Annan Julsaga". Vi var så nöjda med föreställningen förra året och publiken verkligen hyllade oss. En del ringde till och med upp några dagar senare för att berätta vad de tyckte, och det var bara positivt.
Och det värmer verkligen.

Snart är det premiär!
Vi har dammat av manuset som varit orört i ett år. Vi har hämtat kläder och rekvisita. Musik och videoklipp är samlade och vår ensemble är på topp redan nu.
Vilken fantastiskt rolig känsla det är när man återigen ska sätta upp "En Annan Julsaga".

Passa på att boka biljetter.
Kapellet i Gamla Linköping tar inte in så mycket publik, så vi kan inte lova att det finns biljetter kvar på föreställningsdagarna. Vi har redan sålt en del.

Den 19 november är det dags och vi spelar totalt 9 föreställningar fram t.o.m 4 december.
Vilken underbart, fantastiskt rolig känsla det är när man återigen ska sätta upp "En Annan Julsaga".

Ha det gott alla!

(Bilden ovan föreställer julkören i föreställningen 2015.
Detta år består den dock av Ebba Bangoura, Viktor Carlsson och Rebecka Dellskog)
Läs hela inlägget »

Hej Allihopa!

Nu har hösten kommit på allvar
och vi har börjat blicka framåt
mot kommande spelår och vad
det ska föra med sig! I söndags
hade Kulturaktörerna sitt så
kallade halvårsmöte där vi
diskuterade stort som smått. Det är spännande grejer på gång kan jag berätta! Det som är aktuellt just nu är att vi strax ska börja repa "En Annan Julsaga" igen och det är något vi ser fram emot väldigt mycket! Resten får ni vänta med spänning på att få höra om senare!
Allt gott!
 

Läs hela inlägget »
Det var i februari vi träffades. Hela ensemblen samlades runt ett stort bord. Jenny Andreen var med oss via Skype från Hongkong. Vi läste manus, skrattade, diskuterade och skildes åt med stor tro om att denna föreställning skulle bli något alldeles extra.
 Vi började repetera, trycka affischer, planera scenografi, leta scenkläder m.m...
Vårt enorma arbete har varit i full gång fram till nu. Denna helg hade vi vår Premiär i Landeryds hembygdsgpark.
 På själva premiärdagen lyckades vi spela mellan regnskurarna, inte en enda vattendroppe föll ner på oss, förutom när vi städade scenen efter föreställningen.
 Igår var det strålande solsken hela föreställningen. Vi i ensemblen hade väldigt roligt på scenen, och publiken kunde inte dölja att de också trivdes. Efter mycket skratt, applåder och fina ord lämnade en nöjd publik gården.
 Man kan inte annat än att känna sig varm i hjärtat efter att man lagt ner nästan ett år på en föreställning och den tar emot så väl.
 Hoppas att ni besöker oss och har lika roligt som vi alltid har.

Mitt tips!
Besök Gamla Linköping. Ta en fika på mysiga Dahlbergs café. Titta runt bland alla olika museer. Gå in på Infomagasinet och köp din biljett till "Fars lille pojk!"
 Vi säljer även biljetter i Landeryd från 1 timme innan föreställningens start, men då kan vi inte garantera att det finns biljetter kvar.

Välkomna!
Läs hela inlägget »

Hej igen! 
Detta är er kära Kulturaktör i Hong Kong som återigen skriver för att ge er en liten inblick i livet här.

Jag befinner mig ju långt bortom Sveriges gränser och långt ifrån de andra kulturaktörerna. Men vem vet, en dag kanske Kulturaktörerna bemästrar scenerna här också. 

Jag har försökt stimulera mitt teaterbehov här genom att undervisa drama för en barngrupp på skolan där jag praktiserar. Det är alltid en utmaning att försöka jobba ihop en grupp, men ack så viktigt. Det är ju det som Kulturaktörerna har gjort sig lite kända för, att ha en ensemble som inte bara trivs på scenen men som trivs så oerhört bra tillsammans att glädjen sprider sig ut till publiken.
Att försöka lära ut detta är svårt, nästintill omöjligt! Men, barnen har iallafall gjort bra ifrån sig i sin föreställning "Treasure Island" och jag är stolt över dem (se bild). 
Längtar dock hem till mitt lättsamma gäng i Kulturaktörerna, där även det slitsamma backstage jobbet blir roligt för att man har så kul tillsammans.

Ha det bra tills vi hörs igen!
//Jenny 

Läs hela inlägget »

Detta inlägg skrivs från andra sidan jorden av mig Jenny, en av de stolta Kulturaktörerna. 

För mina kära kollegor där hemma i Sverige är det fullt upp med repetitioner inför sommarens föreställning "fars lille pojk". Dessvärre kan jag inte delta förrän om en dryg månad. Jag befinner mig nämligen i Hong Kong för slutpraktik i min lärarutbilning.
Har lyckligtvis kunnat delta över Skype när det har varit möten inför sommarproduktionen samt kollationering. Det har funkat men jag längtar hem för att kunna vara på plats när magin skapas då en föreställning sakta men säkert kommer till liv. 

Glöm inte att ta en titt på hemsidan då och då för nya uppdateringar och följ oss på facebook och instagram!!

Puss och kram från ett svettigt Hong Kong.

Läs hela inlägget »
För en vecka sedan träffades sommarens ensemble och läste manuset till "Fars lille pojk!".
Det skrattades friskt när replikerna levererades en efter en. Detta bådar riktigt gott inför den färdiga föreställningen. Vi hoppas på att det ska bli en solig och fin sommar med många skratt från publiken. Vi hoppas även på att vår glädje på scenen ska smitta av sig till alla som besöker oss.

Biljetterna kommer att säljas i Gamla Linköping med släpp i juni. Detta är ett perfekt tillfälle för er som vill göra en heldagsaktivitet. Besök de vackra musseerna, inhandla fina saker i de charmiga butikerna eller ta en fika på t.ex Dahlbergs café.
Men glöm inte att köpa er teaterbiljett i Infomagasinet. Förra året såldes bljetterna snabbt redan från första dagen. Antalet besökare på föreställningen ökade med drygt 100% från föregående år. Nu hoppas vi på att ännu fler vill se oss.

Kulturaktörerna drog ett stort lass med fina människor i förra årets projekt "Söderkåkar"
och jag vill avsluta med ett minne från våra repetitioner som jag än idag kan skratta åt.
 - I detta fallet var det vår käre Stefan Lindén som hade en fras som löd:
"Inte för att det angår mig..." som han under flera tillfällen skulle säga i pjäsen. I början hade han dock svårt att komma ihåg exakt vad han skulle säga, vilket gjorde att vi tjatade en del på honom.
Då kom han till slut med det fantastiska citatet:
"Jag vet, jag säger samma sak 50 gånger och jag har inte ens lärt mig den första!"
 
Läs hela inlägget »
Det är egentligen helt ofattbart att det redan har blivit mars. Men man får väl se det som det gamla talesättet att "det går fort när man har roligt".
 Mars månad kommer att innehålla en hel del godbitar då vi tar steget in i årets största projekt - Fars lille pojk!
Det är till exempel bara två veckor kvar tills ensemblen ska träffas och läsa manus för första gången och på så sätt inleda det stora arbetet med att få texten på pappret att bli en två timmar lång pjäs... med pausfika undertecknat Landeryds hembygdsförening förstås.

 Men det är ju såklart inte detta som är det största som händer i mars hos Kulturaktörerna.
Nej, jag vill dagen till ära säga ETT STORT GRATTIS till Jenny som fyller år idag. Hon befinner sig just nu på andra sidan jordklotet... närmare bestämt i Hongkong. Men vi firade henne den 21 januari innan hon lämnade Sverige, så jag vet att hon redan har fått massa fina presenter... och säkert fler idag.

Med detta sagt ska jag lämna denna blogg för idag och ladda för en vecka fylld med musikskapande, bildprojekt, manusbearbetning, regi och skådespeleri.
 Men jag ser redan fram mot att skriva mer i bloggen.


Ha det gott!
Jocke Gustavsson


 
Läs hela inlägget »